Connecta't i decideix estar bé

El nostre blog

Por a la mort

11.00h - 17 de juliol 2015
Por a la mort

Tot i que la por en sí mateixa no existeix, solament és un pensament de l'ego, respecte, per exemple de la mort, hi ha un tant per cent molt alt de persones que manifesten sentir por vers ella. Potser tot depengui del concepte que cadascú tingui de què és la mort.

En el cas de considerar que després de la mort no hi ha res més, cap altre tipus d'existència, potser és lògic tenir-li respecte, però si acceptem que som energia i que l'energia no desapareix, sinó que es transforma, no serà coherent pensar que res s'acaba després de la mort?

Pensem que les cultures orientals, fidels a una educació basada en el desenganxament; és a dir, en l'aprenentatge de viure sense dependències i per tant sabent que és només una il·lusió creure que tenen o perden, molt al contrari de com som educats i eduquem en el món occidental, la mort s'entén com una etapa més de la vida.

Els països d'Orient ensenyen a sentir que els fonaments del benestar interior i exterior és l'acceptació, el fluir, el no identificar-se amb l'ego i els seus enganys...

Pel contrari, en les civilitzacions d'Occident, quasi res és ser, tot és tenir. Ens hem allunyat del que realment som i ens hem cregut el personatge que hem creat, convençuts de que la felicitat significa afegir i no perdre res, amb la qual cosa veiem la mort com la pitjor de les pèrdues, com un final. I crec que això encara estimula més les nostres dependències i debilitats, a banda d'aquesta espècie de bogeria per tenir i acumular.

La meva feina diària en consulta, em permet gaudir d'un bon termòmetre que mesura els nivells de pors, i més en concret, del grau de por a la mort.

Moltes persones, de diferents edats i d'ambdós sexes, manifesten la seva por a mort. De fet, acostumen a desenvolupar una tendència a l'ansietat, l'angoixa, els atacs de pànic i la depressió, a banda d'un important nombre de trastorns psicosomàtics, en diferents circumstàncies: tenir cita amb algun metge per a una revisió rutinària, saber d'algú a qui se li ha diagnosticat una malaltia, acompanyar a algú a un centre hospitalari, llegir un article sobre algun trastorn...

Personalment, crec que la mort no és l'acabament de res, sinó ben al contrari, considero que és una continuïtat de la nostra existència.

De la mateixa manera que tothom té acceptat que passem per diferents etapes evolutives: infància, adolescència, maduresa i senectut, la mort no és res més que la següent, però amb un canvi de pla i de consciència.

Avui proposo la lectura d'una entrevista feta a Pim van Lommel, cardiòleg i investigador de les experiències després de la mort (EDM), i publicada a La Contra de La Vanguardia.

Per tal de facilitar una reflexió vers el que ens transmet, tot seguit destaco les idees que considero fonamentals.

- "...en 1986 leí el testimonio de un estudiante de Medicina, George Ritchie, que resucitó tras nueve minutos de muerte clínica. Me impresionó tanto que empecé a estudiar en profundidad esos casos".

- "¿Si la conciencia es un mero producto del cerebro, cómo puede sobrevivir y explicar la experiencia de la muerte?".

- "Coinciden en hablar de recuerdos, cognición y emociones y mantienen la identidad, un punto crucial, porque el ego es el enlace entre la conciencia y el cuerpo".

- "...todos citan algunas experiencias recurrentes que coinciden en un cruce espacio-temporal".

- "Es la revisión de la vida pasada, pero también la futura y presente: algunos, al volver, anticipan sucesos y reinterpretan los ya pasados, así que suelen cambiar de pareja, de trabajo, de existencia, porque han contemplado su vida".

- "Una EDM de tres minutos puede requerir semanas de testimonio en el que no se repite un solo episodio. El tiempo, como le decía, transcurre de un modo único en síntesis con el espacio y una constelación de familiares y afectos".

- "En Conciencia más allá de la vida explico el de un hombre de 43 años que nos llegó cianótico, frío, sin tensión y con las pupilas dilatadas. La enfermera le extrajo la dentadura postiza y la depositó en un cajón. Resucitó inexplicablemente tras un largo coma y preguntó por sus dientes. Reconoció, al verla, a la enfermera y le pidió que se los devolviera. Ella nos llamó alarmada y entonces el paciente nos relató en detalle lo que habíamos dicho y hecho cuando llegó muerto a urgencias del hospital".

- "Nuestra conciencia no es más que un retransmisor para esta dimensión de nuestro ser en varias. Es como una radio que, mientras vivimos aquí, sintoniza con este universo. Nuestra muerte sólo es un cambio de conciencia, una transición. Sólo morimos en una dimensión para pasar a otras".

- "Hasta ahora, la mecánica cuántica demuestra que la luz consta de partículas que al mismo tiempo son ondas y creo que nuestra conciencia las retransmite dependiendo del estado del observador".

- "...desde los gurús milenarios hasta los físicos cuánticos, cuando asumes tu transición sin miedo experimentas un anticipo de esa sensación de plenitud".

Crec que llegir la informació que ens aporta Pim van Lommel sobre les seves investigacions sobre les EDM, pot ajudar a plantejar-se la mort des d'una altra perspectiva molt més real que la basada en la por per necessitar controlar, tenir, perpetuar...

Gabinet Psicopedagògic i Mèdic Naturista MOLINS, coneixedor del poder limitador i castrador de les pors, entre d'altres la por a la mort, ofereix un tipus de teràpia psicoanalogista i integrativa amb l'objectiu de facilitar la comprensió i l'actitud adients per viure les diferents etapes de la vida.

Alhora, conjuntament a la Teràpia Psicoanalogista, i fidel al concepte de salut mental, emocional, física i espiritual integrades, ofereix d'altres eines terapèutiques complementàries entre sí: Flors de Bach, Psicoespinoanalogia, Medicina Natural, EFT, Sanació Prànica, Tècniques de relaxació física i mental, Aplicació de tests analítics i analògics...

Bona lectura, reflexió i decisió de canvi.

Per a qui l'interessi, aquí teniu un video d'una altra entrevista feta a Pim van Lommel, on exposa que la consciència és més enllà de les activitats neurològiques del cervell.

I recorda: Connecta't i decideix estar bé.

Etiquetes: por mort ego energia emocional orientació personal Occident educació desenganxament il·lusió felicitat pèrdues ansietat angoixa depressió trastorns psicosomàtics etapes evolutives consciència Pim van Lommel teràpia floral Flors de Bach psicoespinoanalogia tècniques de relaxació física i mental Sanació Prànica EFT Aplicació de tests analítics i analògics medicina natural

Arxiu del blog

Fil web

RSS | ATOM