Connecta't i decideix estar bé

El nostre blog

Parella, sexualitat i felicitat

8.30h - 19 de juny 2015
Parella, sexualitat i felicitat

Tots volem sentir-nos acompanyats, estimats, desitjats i feliços, però no sempre acceptem que aquests anhels impliquen acceptar una feina personal de dins a fora.

Crec que hauríem de començar per sentir-nos acompanyats, estimats, desitjats i feliços amb nosaltres mateixos, per després compartir aquesta realitat personal amb aquelles persones amb qui sentim una connexió.

Considero que la primera idea respecte de la qual reflexionar, és que tots som mereixedors de benestar interior i vers/amb el nostre entorn. Però que aquest present etern, dins del qual tenim un aprenentatge constant, és un lloc de feina que requereix d'una actitud generosa per part nostra.

Autoconeixement, ampliar consciència, acceptació, intel·ligència social i emocional, creixement interior, sortir del patiment... són parts d’una mateixa feina personal que no sempre acceptem.

Sovint, ens resulta més fàcil limitar-nos a la queixa, a sentir llàstima de nosaltres mateixos, a culpar als altres d'allò que ens passa..., perquè preferim fugir i no treballar-nos per dins.

Avui proposa la lectura d'una entrevista de La Contra feta al psicòleg Antoni Bolinches, especialitzat en sexologia i creixement personal.

Personalment, m'encanta d'ell la seva claredat, la seva simplicitat plena de gran veritat i saviesa, potser perquè valoro la transparència en un professional, molt pel damunt del seu discurs teòric i tècnic.

Per tal de facilitar la lectura d'aquesta entrevista, tot seguit assenyalo les idees que considero més enriquidores.

- "La competencia sexual es hoy uno de los componentes de la autoestima".

- "La felicidad no es una estación término, es una manera de viajar".

- "Vivir es arriesgarse, caer y levantarse".

- "Lo que más me ha servido es lo que más me ha costado".

- "Madurez es capacidad de resistir a la frustración".

- "La convivencia es lo que erosiona la pareja".

- "El deseo lleva a la pareja... pero la disponibilidad sexual en pareja difumina el deseo".

- "El amor nace de nada... y muere de todo", dijo A. Carr.

- "¡La pareja es para el que se la trabaja!".

- "...¡un polvo de menos es mejor que uno de más! Porque si el deseo se inhibe… ¡la pareja corre peligro!".

- "Elige pareja con buen acople sexual y juega y goza sin pensar en erección ni orgasmos".

- "La impotencia psicógena. No es impotencia fisiológica, sino por sentirse “solo ante el peligro” ante la chica".

- "Cuando el hombre era cazador y la mujer presa, estaba claro: él se excitaba persiguiendo. Pero desde que la presa deja de serlo y pide satisfacción...".

- "Ella demanda 'y yo, ¿qué?', y él se dice 'y yo, ¿cómo?' ¡El hombre pasa a vivir el sexo como tarea! Y eso es trabajoso: es inhibidor del deseo, pues".

- "Cada vez son más jóvenes los usuarios de Viagra: es una sexualidad farmacológica".

- "El 60% de los hombres y el 40% de las mujeres son infieles a los 10 años de relación, y los porcentajes tienden hoy a igualarse".

- "Los buenos momentos son para disfrutarlos, los malos son para aprender: ¡sufrimiento productivo!".

- "Es un modo de sufrir por el que dejas de sufrir para aprender de lo que sufres".

Les idees de Bolinches que he escollit potser no agradaran a tothom, per semblar poc romàntiques o poc positives, però crec que són una autèntica barreja de certesa i saviesa, per exemple la última: "dejas de sufrir para aprender de lo que sufres". Identifico tant la meva feina en consulta amb aquesta afirmació!

Gabinet Psicopedagògic i Mèdic Naturista Molins, coneixedor de que el patiment només se'n va a partir d'una decisió de feina conscient, a través de la qual poder aprendre del que ens informa, ofereix tot un seguit de serveis terapèutics.

Tot i que la Teràpia Psicoanalogista és l’eina base, segons la tipologia i problemàtica del pacient, així com els diferents moments en els quals es pot trobar al llarg del procés psicològic, paral·lelament s’utilitzen d’altres recursos terapèutics: Psicoespinoanalogia, Flors de Bach, Medicina Natural, EFT, Tècniques de relaxació física i mental, Sanació Prànica, Aplicació de tests analítics i analògics...

Bona lectura, reflexió i decisió de canvi.

I recorda: Connecta’t i decideix estar bé.

Etiquetes: parella sexualitat felicitat comunicació verbal i sexual Antoni Bolinches aprenentatge constant actitud generosa autoconeixement ampliar consciència intel·ligència emocional i social creixement interior patiment emocional teràpia psicoanalogista psicoespinoanalogia Flors de Bach tècniques de relaxació física i mental EFT Sanació Prànica Aplicació de tests analítics i analògics medicina natural

Arxiu del blog

Fil web

RSS | ATOM