Connecta't i decideix estar bé

El nostre blog

La importància de les emocions

10.00h - 7 de març 2014
La importància de les emocions

Actualment, és fàcil tenir la sensació, no real però, que el món emocional està apartat en un racó. El nostre ritme de vida, tan accelerat, sembla que ens empenyi  a viure al marge de les nostres emocions més profundes, tot i que siguin les autèntiques directores de la nostra conducta.

Des de fa anys, s' estudia la interacció entre el cantó més visceral i la raó. I una de les grans sorpreses dins el món neurocientífic, ha estat descobrir que fins i tot en les decisions aparentment més fredes, per exemple, les de caire econòmic, l' intel·lecte actua condicionat per les emocions.

Quan estudiem els avantatges fiscals d' un crèdit hipotecari respecte d´un altre, o bé les prestacions d' un cotxe vers un altre, d' una forma sotil i silenciosa, les emocions dirigeixen el moviment que es produeix en el nostre cervell.

Tot i que d' entrada no ho sembli, si les emocions no hi fossin presents en pensaments com els citats, el resultat seria la confusió i la incapacitat de decidir. I això s' ha pogut demostrar estudiant el comportament de persones que tenen afectades àrees cerebrals implicades en les emocions, però que mantenen intactes els centres intel·lectuals. Decidir coses molt simples, com sortir o bé quedar-se a casa, esdevé quelcom impossible per a ells. La seva part intel·lectual dóna el mateix valor a una opció que a l' altra, però els manca el desig emocional que tan fàcilment assenyala el que es prefereix fer.

A partir d' aquestes consideracions, és fàcil extraure una conclusió: si estem en contacte amb les nostres emocions podem ser molt més protagonistes de les nostres decisions. Així doncs, és molt important  desenvolupar la nostra intel·ligència emocional i no amagar-nos darrere d' un excés de funcionament mental, en el fons ben irreal.

I recorda: Connecta' t i decideix està bé

Etiquetes: decidim amb el cap o amb les emocions? excés mental=negatiu intel·ligència emocional

Arxiu del blog

Fil web

RSS | ATOM