Connecta't i decideix estar bé

El nostre blog

Pensament positiu

17.10h - 31 de maig 2015
Pensament positiu

Prendre la decisió de pensar en positiu, és un canvi bàsic per gaudir d'existir. I per fer-ho només ens cal la nostra intenció i un procés d'entrenament mitjançant una gran eina que tots tenim al nostre servei: la ment.

La ment és el millor amic que tenim, sempre i quan decidim alimentar-la de pensaments positius, enriquidors, amb els que sumem benestar. Però alhora, la ment es converteix en el pitjor enemic quan ens permetem pensaments autodestructius.

Només nosaltres tenim el poder de decidir què donem a la nostra ment, si aliment sa o bé verí. La decisió és responsabilitat de cadascú, tot i que és cert que hi ha tot un seguit de creences i vivències que ens dificulten decidir-nos a mimar-nos mentalment.

De fet, creiem i creem allò que pensem, però tot i sent així, sovint no som conscients de la importància dels nostres pensaments.

En solament un dia, pensem uns 50.000 pensaments i molts d'ells es produeixen inconscientment. Però tot i els que no elaborem des del nostre conscient, a través dels nostres pensaments i sentiments creem i percebem tot allò que ens envolta i la nostra realitat personal. Fins i tot quan dormim, pensem!. La nostra ment no deixa de crear, i com som i com vivim, depèn de les característiques dels ingredients amb els que construïm aquesta "creació constant de la realitat interior i personal".

Per millorar la qualitat dels nostres pensaments, el primer és ser-ne conscients i reconèixer que cadascú de nosaltres som els responsables dels nostres pensaments, tant dels positius com dels negatius.

Quan ens fixem en com pensem i sentim, ens podem conèixer millor, ja que tenim més dades respecte de la nostra personalitat, tant de la seva part que ens agrada, com de la no tan bonica, i gràcies a això podem entendre les nostres pors, prejudicis, addiccions…

Tot pensament negatiu ens provoca una pèrdua d'energia, ens debilita, fins al punt de baixar el nostre sistema immunològic. Així doncs, ens cal gaire més per saber que és primordial decidir-se per pensar en positiu?

Crear un pensament positiu no és automàtic, comporta una feina, ja que hi ha tot un seguit de forces al nostre entorn intern i extern, que sembla que no volen que transformem el nostre pensament posant-lo a jugar de part nostra. És el cas, per exemple, de tot allò que té pantalla: televisió, telèfon, IPad, IPod...,a nivell exterior. I dins nostre, molts  auto boicots, com: manca d'auto confiança, manca d'objectius clars respecte de la pròpia vida, sentiments d'irritabilitat, tristor, frustració..., enganxament al passat no superat, baixa autoestima...

Però intentar transformar el propi pensament, és el que ens permet trobar la millor manera de respondre a totes i cadascuna de les situacions de la vida. Pensar en positiu ens dóna força interior i capacitat d'estimar-nos, respectar-nos, fer-nos respectar pels altres, ser constructius, saber estimar, aprendre, ser lliures..., VIURE.

Avui recomano la lectura d'una entrevista feta a la psicòleg emocional Ciara Molina.

Molina ens parla de com combatre els pensaments negatius que ens generen un estat emocional caracteritzat per l'amargor.

Tot i que jo he preferit presentar el tema parlant del pensament positiu, aconsellar llegir vers mecanismes per no amargar-se la vida, amb un ús negatiu del pensament, no és cap contradicció i menys verificant cada dia, en consulta, la dificultat generalitzada a l'hora de "pensar bé".

De les idees que exposa Ciara Molina, destaco les següents:

- "Pensamiento, emoción y acción son eslabones de la misma cadena: alterando uno de los tres se modifican los otros dos".

- "Los pensamientos negativos generan una enorme cantidad de malestar, su manifestación común es la ansiedad".

- "Hemos de tener claro que un pensamiento positivo nunca puede generar una emoción negativa, de la misma manera que una emoción positiva nunca irá precedida de un pensamiento negativo".

- "Una actitud adecuada ante dicha situación, aunque ésta no nos sea muy propicia,puede favorecer la aparición de pensamientos más adaptativos que nos ayuden a buscar soluciones a lo que estamos viviendo, de forma que nos sintamos mejor al confiar en que vamos a superar esa barrera.da de un pensamiento negativo".

- "Trampes en las que incurre nuestra mente:

1. Conclusiones precipitadas. Sacar conclusiones sin tener los datos suficientes que certifiquen que eso es así. Es muy común en personas impulsivas.

2. Maximización. Exagerar la importancia de un acontecimiento negativo, considerándolo una horrible catástrofe o tragedia, lo que nos lleva a tener una reacción emocional desadaptada.

3. Minimización. Restar importancia a lo positivo, no tenerlo en cuenta o no darle valor.

4. Personalización. Tener la tendencia a verse a uno mismo como la causa de cualquier cosa. Un ejemplo en relación al pensamiento negativo sería, sentarte en una mesa con más gente y pensar que todos están hablando de ti.

5. Externalización. Atribuir, de manera equivocada, la causa de un suceso a algo externo a ti. Es decir, echar la culpa a los demás o la situación sin reconocer la responsabilidad que hay en ti.

6. Generalización excesiva. Implica suponer que lo que sucede una o dos veces va a suceder siempre. Por ejemplo, tener dos relaciones fallidas y pensar que nunca más vas a tener una relación.

7. Leer la mente. Implica la suposición de que conoces las intenciones y los pensamientos de los demás. Por ejemplo, pensar que alguien ha hecho algo para perjudicarte, cuando en realidad no tiene nada que ver contigo.

8. Pensamiento dicotómico. Es el pensamiento de extremos ("o conmigo o sin mí"). Se pasa del blanco al negro sin pensar que existen multitud de  tonalidades de grises".

Gabinet Psicopedagògic i Mèdic Naturista MOLINS, coneixedor de la importància de desenvolupar un pensament positiu per tal de gaudir de salut integral, oferix tot un seguit de serveis per tal d'afavorir-ho.

Tot i que la Teràpia Psicoanalogista és l'eina base de tot tractament, en funció de la problemàtica de cada pacient, s'utilitzen d'altres recursos terapèutics per tal de propiciar una milloria ràpida i fiable: Psicoespinoanalogia, Flors de Bach, EFT, Medicina Natural, Tècniques de relaxació física i mental, Aplicació de tests analítics i analògics, Sanació Prànica...

Bona lectura, reflexió i decisió de canvi.

A banda dels bons consells de Molina, per a qui desitgi treballar el pensament positiu utilitzant, entre d'altres eines, les tècniques de respiració, recomano l'energètica d'Osho.

I recorda: Connecta´t i decideix estar bé.

Etiquetes: pensament positiu ment pensaments negatius conscient pors prejudicis addiccions auto confiança irritabilitat tristor frustració baixa autoestima sistema immunològic

Arxiu del blog

Fil web

RSS | ATOM